Γιώργος Καλοδούκας

O Γιώργος Καλοδούκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και ξεκίνησε να παίζει κλασική κιθάρα σε ηλικία 12 ετών με δάσκαλο τον Δημήτρη Ξενάκη στο δημοτικό ωδείο Κορυδαλλού, απ’ όπου αργότερα πήρε και το πτυχίο του. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Ιλίου όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού πιάνου και ταμπουρά, ενώ υπήρξε μέλος ως κρουστός της ορχήστρας Orff του σχολείου η οποία και διακρίθηκε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες του 1998.

Το 2004 πήρε το Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με δάσκαλο τον Λεωνίδα Κανάρη και το 2011 το Πτυχίο Αντίστιξης. Το 2007 – 2008 παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα μπαρόκ κιθάρας με τον Θεόδωρο Κίτσο.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του Α.Τ.Ε.Ι. Ιωνίων Νήσων, πραγματοποιώντας ένα μέρος της πρακτικής του άσκησης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως βοηθός ηχολήπτη.

Ηλεκτρική κιθάρα ξεκίνησε να μελετάει το 2003 με πρώτο δάσκαλο τον Δημήτρη Ζαφειρέλη, ενώ αργότερα μαθήτευσε δίπλα στον Χριστόφορο Κροκίδη, Γρηγόρη Ντάνη, Βάσω Δημητρίου, Αλέξανδρο Φλούρο & Παντελή Γκέρτσο.

Με τη διδασκαλία της κιθάρας ασχολείται από το 2006 σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές, ενώ έχει συμμετάσχει και ως session κιθαρίστας σε διάφορες μουσικές παραγωγές γνωστών καλλιτεχνών.

Το 2012 αποφοίτησε από το Επαγγελματικό Πρόγραμμα ηλεκτρικής κιθάρας του Modern Music School Athens.

Από το 2013 έως σήμερα είναι “Lickman” στο κιθαριστικό site guitarspot.gr και το 2014 σε συνεργασία με τον Παντελή Γκέρτσο ίδρυσε το guitarfor Korydallos.

Υπήρξε μέλος του Pop-rock σχήματος Positive Red, με το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 το album “The Way Your Heart Beats” από την E.M.I. - Voca Records.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Progressive Rock σχήματος Groove Therapist που κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά το 2015 με τίτλο “Mr. Funker - The Myth” από την The Leaders Records.

“...everyone on that train can be going the same direction but have different destinations...”