Περικλής Τριβόλης | Periklis Trivolis

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική διδασκόμενος θεωρία, αρμονία και ηλεκτρικό μπάσο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Από το 1998 έως το 2001 σπούδασε σύνθεση τζαζ στο Berklee College of Music στη Βοστώνη, όπου επίσης ξεκίνησε μαθήματα ακουστικου μπάσου.

Από το 2003 εργάζεται στην Αθήνα ως επαγγελματίας μουσικός και συνεργάζεται με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, Έλληνες καθώς και ξένους, στον τομέα της τζαζ μουσικής.

Έχει διδάξει μια σειρά σεμιναρίων κοντραμπάσσου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα για μια περίοδο 4 ετών.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι ο καθηγητής για κοντραμπάσο στο Ωδείο Ateneum. Διδάσκει επισης στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο.

Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών (όπως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α), έχει συνεργαστεί με διεθνώς γνωστούς καλλιτέχνες της τζαζ (Marcus Stockhausen, Gilad Atzmond, Simon Nabatov κ.α.) και έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από εργαστήρια τζαζ ως καθηγητής. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε πολλές μουσικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεοραση και έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες τζαζ συναυλίες καθως και σε φεστιβάλ μουσικής τόσο στην Ελλάδα οσο και στο εξωτερικό.

“...everyone on that train can be going the same direction but have different destinations...”